Rekisteröityminen, tilit, käyttäjät

Palaa resurssit sivulle

Tässä osiossa käsitellään seuraavia aiheita:

Tili- ja käyttäjätyyppien yleiskatsaus

SignSpacen käytön aloittaminen edellyttää tilin luomista. SignSpacessa on kahdentyyppisiä tilejä:

 • Organisaatiotilit
 • Henkilökohtaiset tilit

Henkilökohtaiset ja organisaatiotilit

Henkilökohtaiset tilit on tarkoitettu yksittäisille käyttäjille, jotka käyttävät SignSpacea henkilökohtaisiin tarpeisiin. Saat henkilökohtaisen tilin, kun rekisteröidyt SignSpaceen itse.

Organisaatiotilit ovat tilejä, jotka on luotu SignSpaceen y-tunnuksella tai vastaavalla yritystunnuksella yksilöidylle organisaatiolle.

Organisaatiotilin voi avata käyttäjälle seuraavilla tavoilla:

 • Rekisteröi organisaatiosi SignSpaceen. Jos olet organisaatiosi ensimmäinen edustaja SignSpacessa, luot ensin henkilökohtaisen tilin ja rekisteröit sen jälkeen organisaatiosi SignSpaceen.
 • Rekisteröidy SignSpaceen uudeksi käyttäjäksi organisaatiosi pääkäyttäjältä saamasi sähköpostikutsun kautta.
 • Jos sinulla on jo henkilökohtainen tili SignSpacessa, hyväksy organisaatiosi pääkäyttäjältä saamasi sähköpostikutsu.
 • Jos sinulla on jo henkilökohtainen tili SignSpacessa, lähetä organisaatiollesi liittymispyyntö.

Organisaatiotileissä on kaksi roolia:

 • Hallinnoija: organisaatioiden hallinnoijat hallinnoivat tiliä ja voivat kutsua uusia käyttäjiä.
 • Peruskäyttäjä: kuka tahansa organisaation jäsen.

Organisaation hallinnoija määrittää uusien käyttäjien käyttäjätyypin lähettäessään kutsun organisaation tiliin. Jos lähetät liittymispyynnön itse ja pyyntösi hyväksytään, saat oletuksena peruskäyttäjän oikeudet. Organisaation hallinnoija voi kuitenkin muuttaa käyttäjätyyppiäsi myöhemmin.

Maksuton kokeilu ja tilauksen tyypit

Organisaatiot voivat valita maksuttoman tilauksen tai jonkin maksullisista vaihtoehdoista.

Maksuttomalla tilauksella käyttäjät voivat allekirjoittaa muiden laatimia allekirjoituspyyntöjä, tehdä yhteistyötä tiloissa ja chateissa ja arkistoida allekirjoitettua sisältöä organisaation käyttöön. Maksuttomalla tilauksella ei kuitenkaan voi luoda omia allekirjoituspyyntöjä asiakirjojen sähköistä allekirjoittamista varten.

Kaikkiin maksullisiin tilauksiin sisältyvät täydet digitaalisen allekirjoittamisen toiminnot ja muut SignSpacen toiminnot. Jokainen SignSpaceen rekisteröityvä uusi organisaatio, joka valitsee maksullisen tilauksen, saa aluksi neljän viikon maksuttoman kokeilujakson. Valittu maksullinen tilaus jatkuu neljän viikon kokeilujakson päätyttyä.

Maksullisesta tilauksesta on saatavana eri versioita:

 • Small – Kaikki SignSpacen ominaisuudet rajoittamattomalle määrälle käyttäjiä sekä 60 allekirjoitusta kiinteällä kuuden euron kuukausimaksulla. Ylimääräisistä, valittuun tilaukseen sisältyvän kiintiön ylittävistä allekirjoituksista laskutetaan erikseen.
 • Medium – Kaikki SignSpacen ominaisuudet rajoittamattomalle määrälle käyttäjiä sekä 600 allekirjoitusta kiinteällä 49 euron kuukausimaksulla. Ylimääräisistä, valittuun tilaukseen sisältyvän kiintiön ylittävistä allekirjoituksista laskutetaan erikseen.
 • Large – Kaikki SignSpacen ominaisuudet rajoittamattomalle määrälle käyttäjiä sekä 1 500 allekirjoitusta kiinteällä 99 euron kuukausimaksulla. Ylimääräisistä, valittuun tilaukseen sisältyvän kiintiön ylittävistä allekirjoituksista laskutetaan erikseen.
 • Enterprise – Kaikki SignSpacen ominaisuudet rajoittamattomalle määrälle käyttäjiä erikseen sovittavalla hinnalla, josta sovitaan SignSpacen myyntitiimin kanssa.

Henkilökohtaisilla tileillä ei tarvita tilausta ja niiden digitaalisen allekirjoittamisen toiminnallisuudet ovat rajalliset. Allekirjoituspyynnön luominen ei ole mahdollista henkilökohtaisella tilillä.

Kirjautuminen uutena henkilökäyttäjänä

Siirry osoitteeseen www.signspace.com ja napsauta Liity SignSpaceen -painiketta.

None

Täytä rekisteröitymislomake ja hyväksy Käyttöehdot, Sopimus henkilötietojen käsittelystä ja Tietosuojakäytäntö. Napsauta sitten Jatka.

None

Siirry sähköpostiisi ja varmenna sähköpostiosoitteesi.

None

Etsi SignSpacen lähettämä viesti Saapuneet-kansiosta (tai roskapostikansiosta). Napsauta viestissä olevaa varmennuslinkkiä.

None

Sinua kehotetaan kirjautumaan SignSpaceen.

None

Kun olet kirjautunut sisään, näet vahvistuksen sähköpostiosoitteesi varmentamisesta. Napsauta Jatka.

None

Rekisteröidyit henkilökäyttäjänä, joten sinulle ehdotetaan organisaatiotilin luomista tai olemassa olevaan organisaatioon liittymistä.

None

Jos päätät jatkaa rekisteröintiä, prosessi jatkuu tämän käyttöohjeen seuraavan luvun mukaisesti.

Jos päätät jatkaa sitä myöhemmin, siirryt SignSpacen pääkäyttöliittymään, jossa näet tervetulotoivotuksen SignSpaceen.

None

Organisaation rekisteröiminen

Organisaation rekisteröiminen SignSpaceen edellyttää, että sinulla on jo SignSpace-tili. Kun olet luonut henkilökohtaisen tilin tai jos sinulla on jo henkilökohtainen tili, siirry sivupalkissa olevaan tilivalikkoon.

None

Valitse Liity / Rekisteröi organisaatio.

None

Täytä organisaation tiedot ja napsauta Etsi organisaatio.

None

Saat vahvistuksen, että kyseistä organisaatiota ei ole vielä rekisteröity. Napsauta Rekisteröi organisaatio.

None

Ilmoita sähköpostiosoite, jonka haluat liittää organisaatioon. Tätä sähköpostiosoitetta käytetään SignSpacen sähköposti-ilmoituksiin, jotka ilmoittavat esimerkiksi uusista allekirjoituspyynnöistä.

None

Jos haluat lisätä uuden sähköpostiosoitteen, sähköposti on varmennettava. Saat varmennuslinkin sisältävän sähköpostiviestin. Siirry sähköpostiisi ja napsauta Viimeistele rekisteröityminen. Sen jälkeen sinut ohjataan jatkamaan organisaation rekisteröintiä.

Jos valitset jonkin ehdotetuista sähköpostiosoitteista, SignSpace tekee muutaman tarkistuksen.

Ensin se tarkistaa, oletko jo yhdistänyt kyseisen sähköpostin toiseen organisaatiotiliin SignSpacessa. Jos olet, saatat saada seuraavan ilmoituksen. Se tarkoittaa, että saat sähköposti-ilmoitukset SignSpacesta kahdelta organisaatiotililtä samaan sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi saat SignSpacessa uuden tunnuksen, jolla allekirjoituspyynnöt kohdennetaan sinulle juuri lisäämälläsi organisaatiotilillä. Uusi tunnus näkyy sinisellä taustalla. Muista pyytää yhteistyökumppaneitasi käyttämään tätä tunnusta sähköpostisi sijaan, kun he haluavat liittyä uuteen organisaatiotiliisi SignSpacessa.

None

SignSpace tekee toisen tarkistuksen siinä tapauksessa, että valitsit henkilökohtaisessa SignSpace-tilissä käyttämäsi sähköpostiosoitteen liitettäväksi organisaatiotiliin. Tällöin SignSpace tarkistaa, onko henkilökohtaisella tililläsi jo sisältöä (viestejä, allekirjoituspyyntöjä tai vastaavaa sisältöä). Jos henkilökohtaisella tililläsi on sisältöä, näet tämän viestin. Valitse, haluatko siirtää olemassa olevan sisältösi uuteen organisaatiotiliin, ja napsauta Jatka.

None

Tästä alkaa organisaation rekisteröintiprosessi. Hyväksy yleiset käyttöehdot ja napsauta lomakkeen ensimmäisessä vaiheessa Jatka.

None

Syötä organisaatiosi yhteystiedot. Napsauta Jatka.

None

Valitse tilaus.

None

Tarkista valittu tilaus.

None

Syötä laskutustiedot (laskutustietoja ei tarvita KAMPANJA-tilausta varten) ja tee tilaus.

None

Organisaatiosi rekisteröidään ja sähköpostiosoitteesi liitetään organisaation tiliin. Olet organisaatiosi hallinnoija. Voit kutsua muita käyttäjiä organisaatioosi ja hallinnoida organisaation tiliä.

None

Organisaation logon muokkaaminen

Vaihda organisaation kuvakkeen tilalle organisaatiosi logo, jotta muiden käyttäjien on helpompi tunnistaa organisaatiosi tili. Siirry sivupalkin yläosaan.

None

Vie hiiren osoitin vakiokuvakkeen kohdalle. Näet katkoviivalla ympyröidyn alueen, jossa lukee Muokkaa. Napsauta ympyröityä aluetta.

None

Voit päivittää organisaatiosi logon avautuvassa apuikkunassa. Napsauta Vaihda kuva.

None

Valitse logo tietokoneeltasi ja lataa se palveluun. Näet päivitetyn logon. Jos se näkyy oikein, napsauta Tallenna kuva.

None

Apuikkuna sulkeutuu, ja organisaatiosi logo näkyy sivupalkissa. Kaikki organisaatiotilin käyttäjät näkevät logon samalla tavoin, mutta vain sinä ja muut hallinnoijat voitte vaihtaa sen.

None

Organisaation jäsenten lisääminen

Kutsu uusia käyttäjiä organisaatiotiliisi, jotta koko organisaatiosi voi ottaa SignSpacen käyttöön. Tämä tehdään Käyttäjien hallinta -sivulla. Pääset Käyttäjien hallinta -sivulle siirtymällä sivupalkissa olevaan tilivalikkoon ja napsauttamalla hammasrataskuvaketta (organisaatiosi tilitiedot näyttävän rivin oikeassa reunassa).

None

Pääset organisaatiosi tiedot sisältävälle Yleiskatsaus-sivulle. Siirry sivupalkissa Käyttäjien hallinta -sivulle.

None

Napsauta Käyttäjien hallinta -sivulla + Uusi käyttäjä -kohtaa.

None

Syötä kollegoidesi sähköpostiosoitteet, valitse käyttäjätyyppi ja napsauta Lähetä kutsu.

None

Heille lähetetään sähköpostikutsut, jotta he voivat viimeistellä rekisteröitymisen.

Rekisteröityminen organisaation kutsulla

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun organisaation hallinnoija kutsuu sinut liittymään organisaation tiliin. Napsauta Aloita palvelun käyttö.

None

Jos sinulla ei vielä ole SignSpace-tiliä, täytä rekisteröitymislomake ja napsauta Jatka. Jos sinulla on jo SignSpace-tili, älä rekisteröidy uudelleen. Käytä kirjautumislinkkiä, joka näkyy sinisessä ilmoituksessa rekisteröitymislomakkeen yläosassa.

None

Napsauta onnistumisesta kertovassa ilmoituksessa Palveluun.

None

Sinua kehotetaan kirjautumaan uudelleen.

None

Vahvista, että hyväksyt organisaation kutsun. Valitse, haluatko siirtää kaiken olemassa olevan sisältösi uuteen organisaatiotiliin, ja napsauta Hyväksy kutsu. Jos valitset erillisen henkilökohtaisen tilin ja hyväksyt kutsun, pääset yhdellä kirjautumisella kahdelle SignSpace-tilille: toinen kuuluu organisaatioon ja toinen on henkilökohtainen. Jos valitset Palaa-vaihtoehdon, henkilökohtainen tilisi säilyy ja sinua ei yhdistetä organisaatioon.

None

Kun olet hyväksynyt kutsun, siirryt SignSpaceen organisaation pääkäyttöliittymään, jossa näet tervetulotoivotuksen SignSpaceen.

None

Organisaation kutsun hyväksyminen

Jos sinulla on jo henkilökohtainen tili ja organisaatiosi hallinnoija kutsuu sinut liittymään organisaation tiliin samaa sähköpostia käyttäen, saat sähköpostiisi ilmoituksen. Napsauta Aloita palvelun käyttö.

None

Kirjaudu sisään SignSpace-tiliisi.

None

Vahvista, että hyväksyt organisaation kutsun. Valitse, haluatko siirtää kaiken olemassa olevan sisältösi uuteen organisaatiotiliin, ja napsauta Hyväksy kutsu. Jos valitset Palaa-vaihtoehdon, henkilökohtainen tilisi säilyy ja sinua ei yhdistetä organisaatioon.

None

Jos päätät siirtää kaiken olemassa olevan sisältösi organisaation tiliin, henkilökohtainen tilisi muuttuu organisaatiotiliksi hyväksyessäsi kutsun. Myös kaikki henkilökohtaiset viestisi, tilasi ja ryhmäsi siirtyvät organisaatiotiliin.

None

Jos valitset erillisen henkilökohtaisen tilin ja hyväksyt kutsun, pääset yhdellä kirjautumisella kahdelle SignSpace-tilille: toinen kuuluu organisaatioon ja toinen on henkilökohtainen.

None

Olemassa olevaan organisaation tiliin liittyminen

Jos loit henkilökohtaisen tilin ja organisaatiosi on jo rekisteröity SignSpaceen, voit lähettää liittymispyynnön. Napsauta sivupalkissa olevaa tilivalikkoa.

Valitse Liity / rekisteröi organisaatio.

None

Täytä organisaation tiedot ja napsauta Etsi organisaatio.

None

Jos organisaatio on jo rekisteröity SignSpaceen, napsauta Liittymispyyntö.

None

Ilmoita sähköpostiosoite, jonka haluat liittää organisaatioon. Tätä sähköpostiosoitetta käytetään SignSpacen sähköposti-ilmoituksiin, jotka ilmoittavat esimerkiksi uusista allekirjoituspyynnöistä.

None

Jos haluat lisätä uuden sähköpostiosoitteen, sähköposti on varmennettava. Saat varmennuslinkin sisältävän sähköpostiviestin. Siirry sähköpostiisi ja napsauta Viimeistele rekisteröityminen. Sen jälkeen sinut ohjataan jatkamaan prosessia.

Jos valitsit henkilökohtaisessa SignSpace-tilissä käyttämäsi sähköpostiosoitteen edellä olevassa vaiheessa, SignSpace tarkistaa, onko henkilökohtaisella tililläsi jo sisältöä (viestejä, allekirjoituspyyntöjä tai vastaavaa sisältöä). Jos henkilökohtaisella tililläsi on sisältöä, näet seuraavan viestin. Valitse, haluatko siirtää olemassa olevan sisältösi organisaatiotiliin, ja napsauta Jatka.

None

Pyyntösi lähetetään nyt hyväksyttäväksi organisaatiosi hallinnoijille.

None

Kun pyyntösi hyväksytään, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

None

Henkilökohtainen tilisi muuttuu organisaatiotiliksi. Jos päätät olla siirtämättä SignSpacessa jo olevaa sisältöäsi organisaatiotilille, pääset yhdellä kirjautumisella kahdelle tilille: toinen on uusi organisaatiotilisi ja toinen on henkilökohtainen tilisi, jossa siellä aiemmin ollut sisältö säilyy.

Kirjautuminen SignSpace Key -sovelluksella

Kirjautumisnäytössä salasanakentän alapuolella on QR-koodi salasanan sijasta -linkki. Kun käytät SignSpace Key -sovellusta, voit kirjautua SignSpace-tiliisi linkin avulla ilman salasanaa. Syötä sähköpostiosoitteesi mutta älä syötä salasanaasi vaan napsauta QR-koodi salasanan sijasta -linkkiä.

None

Näet tietokoneessasi tämän näytön.

 

None

Avaa SignSpace Key -sovellus matkapuhelimessasi, napsauta sovelluksessa näytön alareunassa olevaa Lue QR-koodi -aluetta ja lue tietokoneen näytössä näkyvä QR-koodi. Sinut kirjataan SignSpace-tiliisi tietokoneellasi.

None

Jos et vielä käytä SignSpace Key -sovellusta, voit ottaa sen käyttöön milloin tahansa. Napsauta kirjautumisalueen alaosassa näkyvää sovelluskaupan kuvaketta.

None

Jos käytät matkapuhelintasi, painike avaa valitsemasi laitteen sovelluskaupan. Asenna sovellus ja määritä sen asetukset ohjeiden mukaan. Jos avasit kirjautumissivun tietokoneella, sovelluskaupan painikkeet johtavat seuraavalle sivulle. Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat sähköpostilla linkit sovelluksen asentamista varten.

None

Avaa matkapuhelimesi käyttöjärjestelmän mukainen sovelluskauppa napsauttamalla linkkiä ja asenna sovellus.

Henkilökohtaiset asetukset

Yläpalkin oikeassa reunassa voit valita kielen (englanti, suomi tai ruotsi) sekä tarkastella ja hallita henkilökohtaisia asetuksiasi: Omat tiedot, Varmenna henkilöllisyytesi (valinta näkyy, jos et vielä ole varmentanut sitä), Vaihda kuva ja Minun organisaationi (jos olet liittynyt organisaatioihin). Samassa valikossa ovat myös Käyttöohje ja Kirjaudu ulos -toiminto. Voit vaihtaa salasanasi Omat tiedot -sivulla.

None

Henkilöllisyyden varmentaminen

SignSpace-alustan luotettavuuden varmistamiseksi sen käyttäjiä kannustetaan varmentamaan henkilöllisyytensä. Henkilöllisyytensä varmentaneiden käyttäjien nimen vieressä näkyy sininen merkki. Merkki on harmaa, jos käyttäjä ei ole varmentanut henkilöllisyyttään.

None

None

Kun napsautat nimesi vieressä näkyvää harmaata merkkiä, voit varmentaa henkilöllisyytesi.

None

Vaihtoehto on valittavissa myös henkilökohtaisista asetuksistasi.

None

Varmenna henkilöllisyytesi -linkki johtaa ensin tälle sivulle.

None

Kun napsautat Varmenna henkilöllisyys -painiketta, pääset suorittamaan vahvan sähköisen tunnistautumisen Signicat-varmennuspalvelussa. Henkilöllisyys varmennetaan Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian tai Liettuan sähköisellä henkilöllisyystodistuksella. Henkilöllisyyden varmentaminen edellyttää pankkitunnuksia tai matkapuhelimessa olevaa sähköistä henkilöllisyystodistusta.

None

Kun palaat SignSpaceen vahvan sähköisen tunnistautumisen jälkeen, nimesi vieressä näkyvä kilpi on sininen.

SignSpace Key -valtuuden peruuttaminen

Kun asennat SignSpace Key -mobiilisovelluksen puhelimeesi ja määrität sovelluksen asetukset, puhelimeesi luodaan digitaaliset allekirjoitusavaimet. Niitä käytetään, kun allekirjoitat asiakirjoja digitaalisesti. Varmista turvallisuussyistä, etteivät muut voi koskaan päästä vahingossa käyttämään puhelintasi. Jos siis vaihdat puhelinta tai puhelimesi katoaa, SignSpace Key -valtuuden peruuttaminen puhelimestasi on erittäin tärkeää. Voit peruuttaa valtuuden ottamalla yhteyttä SignSpacen asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 0600 301 339 (1,52 eur/min + pvm, avoinna arkisin klo 8.00–16.00) tai sähköpostitse osoitteeseen customerservice@signspace.com. Ilmoita siinä tilissä käyttämäsi sähköpostiosoite, johon liittyvän SignSpace Key -valtuuden haluat peruuttaa.