Ryhmät

Palaa resurssit sivulle

Tässä osiossa käsitellään seuraavia aiheita:

Ryhmien yleiskatsaus

Ryhmä on koottu luettelo yksittäisiä käyttäjiä ja muita ryhmiä, joka helpottaa useiden ihmisten saavuttamista yhdellä kertaa. Voit luoda ryhmiä omalle organisaatiollesi tai useille organisaatioille. Voit lisätä ryhmiin myös henkilökohtaisten tilien käyttäjiä. Ryhmiin voi lisätä myös muita ryhmiä.

Näet omat ryhmäsi helposti sivupalkin Ryhmät-luettelosta. Jos sinulla on useita tilejä, luettelossa näkyvät vain valittuna olevaan tiliin liittyvät ryhmät.

None

Erillisessä Ryhmät-näkymässä on kattava Ryhmät-luettelo, jossa näkyvät kaikki ryhmien tiedot.

None

Ryhmän perustajasta tulee ryhmän omistaja. Kunkin ryhmän hallintasivu näyttää tältä. Vain ryhmän omistajalla on oikeus hallinnoida ryhmää.

None

Ryhmän luominen

Uusi ryhmä luodaan valittuna olevalle tilillesi. Varmista sivupalkista, että olet valinnut oikean tilin, jos sinulla on useampi kuin yksi SignSpace-tili.

Valitse yläpalkista Koti-näkymä ja napsauta sivupalkin Ryhmät-luettelosta + Ryhmä.

None

Täytä kaikki ryhmän tiedot ja lisää ryhmän jäsenet uuden ryhmän hallintasivulla.

None

Pääsy ryhmään -kentässä voit valita ryhmän yksityisyyden tason:

  • Yksityinen ryhmä näkyy ainoastaan ryhmän jäsenten ryhmäluettelossa. Yksityiseen ryhmään liittyminen edellyttää kutsua ryhmän omistajalta.
  • Hyväksynnän perusteella -tason ryhmät näkyvät niille, jotka kuuluvat ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon. Kuka tahansa ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon kuuluva voi pyytää pääsyä ryhmään. Ryhmän omistajan on kuitenkin hyväksyttävä pyyntö, ennen kuin uusi jäsen pääsee ryhmään.
  • Ilman hyväksyntää -tason ryhmät näkyvät niille, jotka kuuluvat ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon, ja kaikki organisaation jäsenet voivat liittyä ryhmään ilman erillistä hyväksyntää.

Käyttäjät, jotka eivät kuulu ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon, eivät löydä mitään edellä mainituista ryhmistä eivätkä voi pyytää pääsyä niihin. Käyttäjät, jotka eivät kuulu ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon, voivat liittyä ryhmään ainoastaan ryhmän omistajan kutsun perusteella.

Ryhmän jäsenluettelon näkyvyys -kentässä voit valita, ketkä näkevät ryhmän jäsenten nimet. Tämä koskee useita eri asiayhteyksiä, kuten sellaisten tilojen ja chat-keskustelujen osallistujaluetteloita, joissa ryhmä on osallistujana. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

  • vain ryhmän jäsenet
  • ryhmän jäsenet ja ryhmän omistajan kanssa samaan organisaatioon kuuluvat käyttäjät
  • kaikki.

Lisää ryhmään jäseniä napsauttamalla Lisää käyttäjiä tai ryhmiä. Kun alat kirjoittaa nimeä, SignSpace ehdottaa sen automaattista täydentämistä. Voit lisätä henkilöitä tai muita ryhmiä (toinen olemassa oleva ryhmä voi kuulua tähän uuteen ryhmään).

None

Kun olet lisännyt kaikki haluamasi osallistujat, napsauta Lisää-painiketta.

None

Uudet ryhmän jäsenet lisätään ryhmään.

None

Uudet jäsenet lisätään ryhmään oletuksena ilman erityisiä oikeuksia. Ryhmän omistaja voi lisätä käyttäjälle tarvittavat oikeudet. Seuraavat erityiset oikeudet ovat käytettävissä:

  • Ryhmän omistaja: käyttäjä saa kaikki ryhmän perustason hallinnointioikeudet, kuten oikeuden lisätä ja poistaa jäseniä sekä muuttaa ryhmän asetuksia.
  • Voi allekirjoittaa: määrittää käyttäjän yhdeksi niistä, joilla on oikeus allekirjoittaa allekirjoituspyyntöjä koko ryhmän nimissä, jos ryhmä on merkitty allekirjoittajaksi.
  • Voi käsitellä tehtävää: määrittää käyttäjän yhdeksi niistä, joilla on oikeus merkitä tehtäviä valmiiksi koko ryhmän nimissä, jos tehtävä on osoitettu ryhmälle.

Kun palaat Koti-näkymään, uusi ryhmä näkyy sivupalkin Ryhmät-luettelossa.

None

Ryhmän jäsenen poistaminen

Vain ryhmän omistaja voi poistaa ryhmän jäsenen ryhmästä.

Siirry Ryhmät-luetteloon valitsemalla Ryhmät-näkymä yläpalkista (varmista, että olet valinnut sivupalkista oikean tilin, jos sinulla on useampi kuin yksi tili). Etsi ryhmän hallintasivulla ryhmän jäsen, jonka haluat poistaa, ja napsauta ryhmän jäsenen rivillä olevaa roskakorikuvaketta.

None

Ryhmän jäsen poistetaan ryhmästä, eikä hän enää pääse näkemään mitään tietoja (tiloja, chat-keskusteluja tai tiedostoja), jotka hän aiemmin näki tämän ryhmän kautta.

Poistetun jäsenen voi milloin tahansa lisätä takaisin ryhmään.

Ryhmän poistaminen / ryhmästä poistuminen

Ryhmän poistaminen ei ole mahdollista. Tämä on turvatoimi, jolla varmistetaan, että ryhmän jäsenet pääsevät jatkossakin käyttämään tiloja, chatteja ja tiedostoja.

Jos sinulla ei ole enää tarvetta olla ryhmässä, voit poistua siitä. Napsauta ryhmän hallintasivun oikeassa yläkulmassa olevaa asetuskuvaketta ja valitse Poistu ryhmästä.

None

Sinua kehotetaan vahvistamaan, että haluat poistua ryhmästä. Kun poistut ryhmästä, et enää pääse näkemään mitään tietoja (tiloja, chat-keskusteluja tai tiedostoja), jotka aiemmin näit tämän ryhmän kautta. Jos haluat liittyä myöhemmin takaisin ryhmään, sinun on liityttävä siihen ryhmän tyypin edellyttämällä tavalla.

Jos olet ryhmän omistaja ja haluat poistua ryhmästä, sinun on ensin määritettävä toinen ryhmän jäsen ryhmän omistajaksi. Jos et ole tehnyt niin, saat tämän ilmoituksen yrittäessäsi poistua ryhmästä.

None

Ryhmän lisääminen tilaan

Voit lisätä ryhmän uuteen tilaan tilan luonnin yhteydessä kirjoittamalla ryhmän nimen Vastaanottajat-kenttään ja valitsemalla ryhmän automaattisten ehdotusten luettelosta.

None

Jos haluat lisätä ryhmän olemassa olevaan tilaan, siirry tilan jäsenluetteloon. Se avautuu tilan otsikosta napsauttamalla tilan jäsenten lukumäärää tai minkä tahansa siihen kuuluvan organisaation nimeä. Napsauta + Lisää käyttäjiä tai ryhmiä, ala kirjoittaa ryhmän nimeä ja valitse ryhmä automaattisten ehdotusten luettelosta.

None

Chat ryhmässä

Tämän toiminnon avulla voit keskustella sellaisessa ryhmässä, jonka jäsen olet.

Kun olet Koti-näkymässä, napsauta sivupalkissa sitä ryhmää, jossa haluat aloittaa chat-keskustelun. Koti-luettelo suodattuu automaattisesti niin, että siinä näkyvät ainoastaan ne tilat ja chat-keskustelut, joihin kyseinen ryhmä osallistuu. Ryhmän chat, johon vain ryhmän jäsenet pääsevät, tulee luettelon ensimmäiseksi.

None

Sisällön suodattaminen ryhmän mukaan

Kun olet Koti-näkymässä, napsauta sivupalkissa haluamaasi ryhmää. Koti-luettelo suodattuu automaattisesti niin, että siinä näkyvät ainoastaan ne tilat ja chat-keskustelut, joihin kyseinen ryhmä osallistuu.

None